Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις εργατικών σωματείων, πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ads

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο», η ΑΔΕΔΥ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Εργατική Πρωτομαγιά: Χωρίς μετρό, τραμ, Ηλεκτρικό και τρόλεϊ

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι διαδηλωτές τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη εν μέσω πανδημίας για την προστασία της υγείας και την υπεράσπιση του ΕΣΥ, διεκδικώντας επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ads

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25, ενώ παρόντες ήταν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η  πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» τόνισε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ότι πιο αντιλαϊκό ότι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση».

Μετά τη λήξη της πορείας επικράτησε μικρής κλίμακας ένταση στα Προπύλαια και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αναίτια χρήση χημικών.

Απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της εργατική Πρωταμαγιάς πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο και η Πρέβεζα.

Νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, χωρίς να πραγματοποιηθεί πορεία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων».

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image