Με το σύνθημα «Οικογενειακή υπόθεση», που τονίζει την ιδιαίτερη έννοια της οικογένειας όπως την ορίζει κάθε LGBT άτομο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου το φεστιβάλ υπερηφάνιας, στο πλαίσιο του 10ου Athens Pride για τη διεκδίκηση της ισονομίας των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς).

Ads

«Το Athens Pride υποστηρίζει αδιαπραγμάτευτα την έννοια της οικογένειας που περιλαμβάνει κάθε σεξουαλική ταυτότητα και κάθε ταυτότητα φύλου ως βασική αξία» τονίζουν οι διοργανωτές.

Το 10o Αthens Pride ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με εργαστήρια πλακάτ, ζωγραφκή και face painting.

Ads

Το φετινό Athens Pride στηρίζουν επίσης 11 πρεσβείες στην Ελλάδα, των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Μ. Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και του Καναδά.

image

image

image

image

(Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

«Η μάχη των δικαιωμάτων κάθε μέρα κερδίζεται. Υπάρχουν οπισθοχωρήσεις καθώς έχουν σηκώσει κεφάλι οι δυνάμεις του μίσους. Θα τους πολεμήσουμε μαζί», δήλωσε ο δημαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κηρύσσοντας την έναρξη της διοργάνωσης.

«Το φετινό θέμα του Athens Pride έναι πολύ σημαντικό καθώς η ισότητα των διαφορετικών μορφών της σύγχρονης οικογένειας είναι αναγκαία. Στην Αγγλία ο θεσμός του γάμου ισχύει για όλους», υπογράμμισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

«Η Πρεσβεία του Καναδά στηρίζει τη διοργάνωση γιατί πιστεύουμε στην αξιοπρέπεια για όλους και τα ίσα διακιώματα ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολίσμό και φύλο» σημείωσε ο πρέσβης του Καναδά, Ρομπερ Πεκ.

«Ολα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όπως και όλοι οι άλλοι. Πρόκειται για μια συζήτηση που δεν είναι εύκολη αλλά είναι δυνατόν να γίνει. Στην Ολλανδία παλέψαμε για αυτή τη συζήτηση και στο τέλος την κάναμε δυνατή», είπε από την πλευρά του ο Ολλανδός πρέσβης Γιαν Βερστεέγκ.

Η παρέλαση διεξήχθη μέσω των οδών Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας, Πανεπιστημίου και Αιόλου για να καταλήξει και πάλι στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα πραγματοποιηθεί πάρτι.

Φωτογραφίες από το Twitter:

image

image

image

image

image

image