Σάλος έχει προκληθεί μετά από παρέμβαση του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αίθουσα Σύνταξης». Ο Βασίλης Κικίλιας σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε στους δημοσιογράφους και ειδικότερα κατά του Σεραφείμ Κοτρώτσου, τον οποίο και χαρακτήρισε συκοφάντη.

Ads

Ο Βασίλης Κικίλιας ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν έθεσε θέμα πρότασης μομφής και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα επίσης ως συκοφάντη. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και κάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το news247, που τον ρώτησε αν η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής, τόνισε: «από εμάς εξετάζονται πολύ προσεκτικά όλες οι δυνατότητες να αντιδράσει. Θα περιμένουμε την καταληκτική ημερομηνία (σ.σ. εννοεί 20 Φλεβάρη)». «Η ΝΔ θα ασκήσει το συνταγματικό καθήκον του ελέγχου της κυβέρνησης. Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που κάλεσε τη ΝΔ να κάνει πράξη όσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως τα περί πρόταση μομφής αποτελούν «λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα».

Ads

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή… «Πριν κλείσουν 24 ώρες, από το πέρας της συνεδρίασης, μ’ ένα non parer και μια ανακοίνωσή της προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη. Δύσκολα πράγματα, σχεδόν αδύνατον», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Το θέμα συζητήθηκε στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης», όπου ο Σεραφείμ Κοτρώτσος ανέφερε πως σε συνομιλία που είχε με ένα στέλεχος της ΝΔ «του είπε ότι κατά τη γνώμη του ήταν λάθος η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο Κικίλιας για τις συνταγματικές δυνατότητες που έχει η αντιπολίτευση για να αντιδράσει, γιατί έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να το χρησιμοποιήσει υπέρ της». «Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ έχει ετοιμάσει πρόταση μομφής, γιατί κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πολιτική αυτοκτονία», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Ωστόσο ο Βασίλης Κικίλιας στην παρέμβασή υποστήριξε πως δεν αναφέρθηκε σε πρόταση μομφής και έκανε λόγο για συκοφαντίες. Ο δημοσιογράφος μάταια προσπάθησε να του εξηγήσει τι είχε ειπωθεί, καθώς όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ του τα μετέφεραν γιατί ο ίδιος βρισκόταν σε ταξίδι. Ο Βασίλης Κικίλιας δεν άκουγε τίποτα και συνέχιζε ακάθεκτος τις επιθέσεις, ενώ ο Σεραφείμ Κοτρώτσος τον καλούσε να ζητήσει συγγνώμη.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/wa tch?v=2Y-Cz3pAB5A]