Σε δύο μέτωπα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην Λεύκη Θάσου με το ένα μέτωπο να κινείται προς Ποταμιά και Κοίνυρα.

Ads

Για τα Κοίνυρα δόθηκε και εντολή εκκένωσης το πρωί για προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω των καπνών, ενώ δεν φαίνεται να κινδυνεύουν άμεσα οικισμοί. Η φωτιά εξελίσσεται σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο με μεγάλη κλίση και η προσέγγιση του σημείου είναι σχεδόν αδύνατη.

Μάλιστα, για την κατάσβεση κινητοποιήθηκε και ο στρατός, καθώς στρατιωτικό κονβόι έφτασε στο νησί για να ενισχύσει τις προσπάθειες της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, στη Θάσο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετέβησαν στο νησί από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Ads

Ωστόσο, αισιόδοξος για την κατάσβεση είναι ο διευθυντής Δασών του νομού Καβάλας Ιωάννης Καπετάνγιαννης, που ανέφερε στο ThessToday.gr: «Εκτιμώ ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Έχουν έρθει αρκετά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Το θέμα έγκειται στη σωστή διαχείριση όλων αυτών των δυνάμεων. Υπάρχει πρόσβαση οχημάτων. Έχουν διασκορπιστεί στις εστίες της φωτιάς και ενεργούν. Βοηθά ότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή».

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά το δάσος. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και τους τουρίστες αυτή τη στιγμή. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά απαιτείται σωστή διαχείριση όλων των μέσων κατάσβεσης. Ενεργεί και ένα ελικόπτερο Σινούκ» πρόσθεσε.