Στις 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη της «Κοινωνία Πρώτα», ενώ μέχρι τότε οι προγραμματικές δράσεις της τίθενται σε δημόσια διαβούλευση, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής κίνησης. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με τις εισηγήσεις των βουλευτών, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, και Θεόδωρο Παραστατίδη καθώς και των μελών του Συντονιστικού Στέλιο Στυλιανίδη και Στέφανο Κατσάρα.

Ads

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα της κίνησης, το οποίο «θέτει ως προτεραιότητα να ανακόψει την καταστροφική μνημονιακή πορεία της χώρας», καθώς και την προώθηση ενός συνεκτικού, προοδευτικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων «που θα εμποδίσει  την επιστροφή της χώρας στο παρελθόν και θα θέσει τις βάσεις για την Ελλάδα του 21ου αιώνα», όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίου Τύπου.

Σε ό, τι αφορά το οικονομικό αναπτυξιακό μοντέλο, σύμφωνα με την  «Κοινωνία Πρώτα», απαιτείται «η δημιουργία ενός ισχυρού πυλώνα κοινωνικής οικονομίας, που θα αξιοποιεί το διαθέσιμο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που σήμερα μένει αναξιοποίητο αυξάνοντας το ποσοστό της ανεργίας». Παράλληλα, η πολιτική κίνηση υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της οργάνωσης «ισχυρού δημόσιου πυλώνα» καθώς και «την ορθολογική ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».