Σε δίκη παραπέμπεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μαζί με ακόμη 11 άτομα, για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον περσινό Μάιο, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Ads

Οι 12 αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί διατάραξης κοινής ειρήνης, εξύβρισης (λόγω και έργω) και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ο Π. Ψωμιάδης κατηγορείται για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Η παραπομπή έγινε ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και υλικό από βίντεο από την επίθεση εναντίον του δημάρχου.

Ads

Η δικογραφία στάλθηκε από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε η απαγγελία κατηγοριών.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ό,τι αφορά τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το κατηγορητήριο τού αποδίδει ότι με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της εκδήλωσης προέτρεψε τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του Γ. Μπουτάρη.

Στο επίκεντρο της έρευνας των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Π. Ψωμιάδης αναφερόμενος στο πρόσωπο του δημάρχου, τον οποίο κατήγγειλε επίσης ότι «πούλησε την Μακεδονία».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σήμερα υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του ήταν προϊόν «πολιτικής κριτικής», ενώ έγιναν σε μακρινή απόσταση από τον τόπο της επίθεσης. Ισχυρίστηκε δε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Να σημειωθεί τέλος, ότι για τη συγκεκριμένη επίθεση είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία τέσσερα άτομα. Τρεις καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 14 και 21 μήνες, ενώ ο τέταρτος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.