Σε δίκη παραπέμπεται ο 47χρονος που παρίστανε το διακεκριμένο γιατρό και υποσχόταν να θεραπεύει βαριές ασθένειες όπως ο καρκίνος με αποτέλεσμα ασθενείς να διακόπτουν τη θεραπεία τους και να πεθαίνουν.

Ads

Πρόκειται για την περίπτωση του «ψευτογιατρού» ο οποίος με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμπεται σε δίκη, ενώ μαζί του παραπέμπεται και ένας πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ  με την κατηγορία της συνέργιας.

Ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη 16 πρόσωπα οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί του «ψευτογιατρού». Μεταξύ αυτών μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, γιατρός στο επάγγελμα.

Ο 47χρονος πάντως έχει υποστηρίξει ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς, ενώ σημειώνεται ότι η σύζυγός του δεν παραπέμπεται τελικά για να δικαστεί.

Ads

Τα αδικήματα τα οποία θα αντιμετωπίσει ο 47χρονος είναι η ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, η διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, η κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, η αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, η πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, η οπλοκατοχή και η παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Τα στοιχεία για τον “ψευτογιατρό”

Ο “ψευτογιατρός” εμφανιζόταν ως Νίκος Κοντός. Σύμφωνα με πληροφορίες η δράση του αποκαλύφθηκε όταν ένας κανονικός γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπουν μαζί στο χειρουργείο διαπίστωσε ότι ήταν εντελώς άσχετος.

Μάλιστα οι δήθεν θεραπείες που έδινε στους ασθενείς ήταν διάφορα σκευάσματα, με ουσίες άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία ο ίδιος εμφάνιζε ως …εξελιγμένα ειδικά φάρμακα που μεταξύ άλλων ουσιών περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης.