Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απεύθυνε πρόσκληση σε όλους τους φορείς για διάλογο επί του ασφαλιστικού και του φορολογικού σε διακομματικό επίπεδο. Πρόκειται για αίτημα των υπόλοιπων επαγγελματικών κλάδων, και κυρίως των αγροτών, που είχαν ζητήσει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής ώστε να εξεταστούν τα αιτήματά τους.

Ads

Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι των απεργών, έδωσαν την Πέμπτη στον Πρόεδρο της Βουλής ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Μέσα από τις διαδικασίες της Βουλής σε διακομματικό επίπεδο μπορεί να γίνει σοβαρή και συντεταγμένη συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως ο διάλογος αυτός απευθύνεται προς όλους τους φορείς (αγρότες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, επιστημονικούς φορείς) και εφ’ όσον η πρόσκλησή του βρει αποδέκτες, θα διεξαχθεί σε επίπεδο των συναρμοδίων διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών (Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και προφανώς Οικονομικών Υποθέσεων).

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε στους απεργούς ότι ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, ενδεχομένως αύριο και μεθαύριο, και ενώ η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς βρίσκεται σε εξέλιξη. «Μπορεί με διάθεση για διάλογο να γίνει επί της ουσίας συζήτηση για το σύνολο των νομοσχεδίων» που αφορούν τα επίδικα ζητήματα, διευκρίνισε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι οι φορείς μπορούν να θεωρήσουν ότι ο διάλογος αυτός ξεκινά από μηδενική βάση, η κυβέρνηση ότι ξεκινά από ένα πλαίσιο, αλλά σε κάθε περίπτωση «κανένας να μην αισθάνεται ότι είναι σε ομηρία».

Ads