Την πρόθεσή του να αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για προσυνεδριακή συνάντηση – πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – προκειμένου να μιλήσουν για θέματα πολιτικής ταυτότητας στα ζητήματα κεντροαριστεράς, γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 

Ads

Η πρόσκληση προς τη ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με κείμενα, προτάσεις και θέσεις, ακόμα και ψηφιακά στο διάλογο «ακόμα και να διαφωνήσει ριζικά», όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη της ΚΟΕΣ στην Ιπποκράτους.
 
Η ίδια πρόσκληση, συνέχισε, απευθύνεται και σε όλες τις κινήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς οι οποίες θα κληθούν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις.
 
Από αυτόν το διάλογο ο κ. Βενιζέλος ευελπιστεί να διατυπωθεί η αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα της Δημοκρατικής Παράταξης. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ουρά και συνιστώσα του Σαμαρά, αλλά πρέπει να γίνει γάτα», σημείωσε.
 
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αποτελεί μείζον θέμα το με ποιους όρους θα συνταχθεί η νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και υπογράμμισε τα σχετικά ζητήματα που θα αναλυθούν στο συνέδριο. Αυτά είναι:

  • Απόρριψη νέων μέτρων
  • Διασφάλιση κοινωνικής συνοχής, ανάδειξη ανεργίας και φτώχιας και αναπροσαρμογή πόρων
  • Εθνικό φορολογικό σύστημα
  • Μετατροπή συστήματος ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, ιδιωτικοποιήσεων με το μέλλον της ανάπτυξης

Αναφορικά με το «λάθος» του ΔΝΤ στο δημοσιονομικό πρόγραμμα ο κ. Βενιζέλος αντέκρουσε για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος και σημείωσε ότι είναι πολιτικό και ιδεολογικό. «Το πρόγραμμα έχει έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ το επέβαλλε στην Ευρώπη η Γερμανία για λόγους τεχνογνωσίας.
 
Όπως πρόσθεσε, τα «λάθη» του ΔΝΤ έχουν φανεί από τις αρχές του 2011 το αργότερο και ότι έχουν προβλεφθεί στη δεύτερη δανειακή σύμβαση.
 
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας μνημείο ιστορικής ανευθυνότητας την ομιλία Τσίπρα στο Ακροπόλ. «Αυτό είναι το φλερτ με τη βία. Αντί να καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή αναπτύσσει τη θεωρία ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας της κυβερνητικής πλειοψηφίας άρα και του ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι και της ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ ούτως ή άλλως ευθύνεται για όλα, το έχει στοχοποιήσει γιατί ξέρει το στρατηγικό του πρόβλημα».