Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Άμφισσα, και ειδικότερα το δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια. Τα έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί υπό το φόβο επεισοδίων με αφορμή την αποφυλάκιση των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη που εμπλέκονται στη δολοφονία του άτυχου 15χρονου παιδιού, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, των 18 μηνών.

Ads

Από χθες, οι κατηγορούμενοι Επ. Κορκονέας και Β. Σαραλιώτης έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικό όρο, το να μείνουν στα όρια της Άμφισσας, να δηλώσουν κατοικία και να εμφανίζονται κάθε πρωί στο αστυνομικό τμήμα. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν μείνει δευτερόλεπτο χωρίς αστυνομική συνοδεία.

Η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγιορόπουλου συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του ο ιατροδικαστή, Συμεών Μεσογείτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο μαθητής δέχτηκε τη βολίδα που του κόστισε τη ζωή από ευθεία θέση.