«Ο προϋπολογισμός του 2011 δεν προβλέπει κανένα έσοδο από συγχωνεύσεις ή καταργήσεις νοσοκομείων», επισήμανε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με την τρόικα, στην οποία παρουσίασε τις προτάσεις του για εξοικονόμηση 846 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2011 στο χώρο της Υγείας.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι το υπουργείο Υγείας με τις πολιτικές που τους παρουσίασε μπορεί να κάνει τις απαραίτητες οικονομίες και μάλιστα άφησαν περιθώριο, καθώς δήλωσαν ικανοποιημένοι ακόμη και αν εξοικονομηθούν 700 εκατομμύρια από τα 846.

Μιλώντας στη συνέχεια σε δημοσιογράφους, κατά την τελετή ορκωμοσίας νοσηλευτών στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ο κ. Λοβέρδος επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας έχει ήδη πάρει εντολή να προετοιμάσει τον υγειονομικό χάρτη της χώρας και κατέληξε λέγοντας ότι αν αυτός ο χάρτης δεν είναι έτοιμος δεν μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις ή να προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές. Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων απάντησε πως δεν είναι προ των πυλών, διότι αν υπήρχε έσοδο από συγχωνεύσεις νοσοκομείων, θα φαινόταν στον προϋπολογισμό, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. «Ούτε στη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών είπαμε κάτι, ούτε στη συνάντηση με την τρόικα είπα κάτι τέτοιο», υπογράμμισε. Επισήμανε πως συμφώνησε με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών πως δεν μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις, χωρίς να είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, για τον οποίο έχει δώσει εντολή να είναι έτοιμος τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι η όποια συζήτηση θα αρχίσει μετά τον Μάρτιο, εφόσον είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης.

Ads

Για τους στόχους που έχει θέσει ως προς τον περιορισμό των δαπανών στον τομέα της υγείας δήλωσε ότι θα τον πετύχει και μετά θα μπει στα ουσιώδη για να γίνει «από λογιστής της ασθένειας, υπουργός της Υγείας».