Σε διαφορετική «γραμμή» σε σχέση με όσα αναφέρει η Νίκη Κεραμέως για το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα σχολεία κινήθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι αν το ζητήσουν οι ειδικοί.

Ads

Διαβάστε επίσης:

«Αν κάποια στιγμή οι ειδικοί αποφανθούν ότι υπάρχουν ειδικά επιδημιολογικά δεδομένα σε μία τάξη και πρέπει να διαφοροποιηθεί το 50%+1, προφανώς θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες» δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Σκάι.

Ερωτηθείσα σχετικά με τι πρέπει να κάνει ένας γονιός που θα ενημερωθεί πως στην τάξη του παιδιού του υπάρχουν δύο κρούσματα – το οποίο δεν θα κλείσει με την λογική του 50%+1, – αν δηλαδή θα πρέπει να το στείλει το παιδί στο σχολείο την επόμενη ημέρα, η κυρία Μακρή απέφυγε ευθέως να υποστηρίξει την συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος.

Ads

«Προφανώς εγώ δεν θα σας υποδείξω τι θα κάνετε», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά για το τι θα γίνει με το θέμα των απουσιών, η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε:«Αν το παιδί δεν είναι κρούσμα, αν δεν έχει συνέπειες που επιτρέπουν την απουσία από το σχολείο, προφανώς θα παίρνει απουσίες».