Με σκέψεις για κατάθεση αιτήματος σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών συνεδριάζει σήμερα το άτυπο Πολιτικό Συμβουλίο της ΝΔ.

Ads

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να δέχεται επίμονες εισηγήσεις από στελέχη της γαλάζιας παράταξης να ζητήσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με δεδομένη την κρισιμότητα των εξελίξεων αλλά και της ύπαρξης του προβλήματος της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δεν πρόκειται να προβεί σε κάτι τέτοιο πριν το τέλος της εβδομάδας που θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις της Αθήνας με τους εταίρους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Έθνους, στη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να τεθεί και το θέμα της συζήτησης στη Βουλή που έχει ήδη προαναγγελθεί από την κυβέρνηση για τη δανειακή σύμβαση, αλλά και το θέμα Κατρούγκαλου. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει από τη σκιώδη «αντι-κυβέρνηση» του, να εξαντλούν όλες τις δυνατότητες που τους παρέχει ο κανονισμός της Βουλής, προκειμένου να ελέγχουν τις υπουργικές αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους εταίρους.

Ads