Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από σήμερα τα ξημερώματα τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών Σκαφών διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ads

Προβλήματα παρατηρήθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας της απεργίας, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται η υποχρεωτική ρυμούλκηση όλων των ξένων πλοίων που προορισμό έχουν τον Πειραιά.

Πρώτοι που ταλαιπωρήθηκαν για τρεισήμισι περίπου ώρες ήταν οι 2.600 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Μούζικα», με σημαία Πάναμα, που προερχόταν από την Κέρκυρα και τελικά κατέπλευσε στην ακτή Ξαβερίου με ευθύνη του πλοιάρχου του. Δεύτερη ταλαιπωρία ακολούθησε και για τους 1.630 επιβάτες του, επίσης με σημαία Πάναμα ,κρουαζιερόπλοιου «Αρμονία», το οποίο για τον ίδιο λόγο έδεσε στο λιμάνι μετά από δυο ώρες.

Η απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών – ναυαγοσωστικών σκαφών λήγει μεθαύριο στις 6 το πρωί, ενώ μέχρι τότε όλα τα ξένα πλοία μετά από συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές θα καταπλέουν αυτοδύναμα.

Ads

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Σκάι, η εισαγγελία Πειραιά ζήτησε ονομαστικό κατάλογο των συνδικαλιστών που παρεμπόδισαν τον απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά του κρουαζιερόπλοιου «Ζενίθ» σε προηγούμενο κατάπλου του.

«Τα εμπόδια στον τουρισμό δεν τα φέρνουν οι διαδηλωτές που διαδηλώνουν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αλλά τα εμπόδια είναι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και δράσεις που τελικά βάλουν κατά του τουρισμού στη χώρα μας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.