Αύξηση των δόσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων από 36 σε 48 αποφάσισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα.

Ads

 
Το αίτημα αυτό είχε κατατεθεί από πολλές πλευρές (κόμματα – φορείς), καθώς έχει διαπιστωθεί πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.
 
Το ποσό που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το δημόσιο, από παράβολα και πρόστιμα, για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων ανέρχεται σε 282 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο αριθμός των αυθαιρέτων ανέρχεται σε 225.807. Aυτά προέκυψαν από τη συνέντευξη Τύπου των μηχανικών (ΤΕΕ) οι οποίοι ζήτησαν παράταση ενός έτους της διαδικασίας και οι δόσεις να μην περιορίζονται σε χρονική διάρκεια.
 
Στο μεταξύ, οι μηχανικοί δήλωσαν ότι προχωρούν σε Πανελλαδική Παντεχνική Αποχή και ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 στις 11 το πρωί, στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.