Υποχρεωτική καθίσταται για τα ταμεία η έκδοση προσωρινής σύνταξης όπως ανέφερε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ το ποσό της σύνταξης θα πλησιάζει το 90% ή και το 95% της κανονικής και η εκκαθάριση θα γίνεται με την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, αποτέλεσμα της εφαρμογής του μέτρου θα είναι να απονέμεται σύνταξη σε 1-1,5 μήνα για τις περιπτώσεις που η ασφάλιση έχει γίνει σε ένα ταμείο και εντός 1,5-2,5 μηνών στην περίπτωση ασφάλισης σε δύο ή περισσότερα ταμεία (διαδοχική ασφάλιση).

Παράλληλα συστήνονται Γραφεία Εξυπηρέτησης για την ενημέρωσης των πολιτών στα Ταμεία, τα οποία συνδέονται στη συνέχεια με τα ΚΕΠ ενώ η “διαδρομή” της αίτησης του ενδιαφερόμενου θα εξετάζεται από τις υπηρεσίες σε συνεργασία με τον ίδιο.

Το μέτρο, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας θα εφαρμοσθεί εφόσον γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ και μέσα στους επόμενους τρεις μήνες περίπου από την ψήφισή του. Τρεις μήνες αργότερα θα μπορεί εξάλλου να εφαρμοσθεί και για τις επικουρικές συντάξεις.

Ads