Οι 451 από τους 2.062 καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ έχουν ποσά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ περισσότεροι από τους μισούς εμφανίζονται με μηδενικές καταθέσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ, τα στοιχεία της οποίας παρουσίασε στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση.

Ads

 
Ειδικότερα σύμφωνα με το ΣΔΟΕ 918 φυσικά και νομικά πρόσωπα εμφανίζονται με καταθέσεις που κυμαίνονται από 562 εκατομμύρια δολάρια έως 70 δολάρια, ενώ 1.144 εμφανίζουν μηδενικές καταθέσεις.

Την Παρασκευή ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος ανέφερε στην Προανακριτικής Επιτροπή πως από την άνοιξη του 2010 είχε ενημερωθεί σχετικά με τη λεγόμενη τότε λίστα Φαλσιανί.
 
Όπως είπε είχε ενημερωθεί πως περιείχε ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών ωστόσο το άτομο που την είχε στην κατοχή του ζητούσε 1 εκατομμύριο για να τη δώσει. «Του είπα πως δεν ενδιαφέρομαι», κατέθεσε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος.
 
Μάλιστα ανέφερε πως είχε ενημερώσει σχετικά τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν επανέφερε ποτέ το θέμα. Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος υποστήριξε επίσης πως δεν θυμάται το όνομα του ατόμου που είχε στην κατοχή του τη λίστα, αλλά ούτε και πότε ακριβώς έγινε η συνάντηση.
 
Για αυτό το λόγο, η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει την ερχόμενη εβδομάδα σε κατάθεση  τον συνεργάτη του Δημήτρη Γεωργακόπουλου, Λεωνίδα Γιαννικόπουλου, ο οποίος είχε συναντηθεί αρχικά με το εν λόγω άτομο.
 
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν να καταθέσουν επίσης ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου.