Με το Πάσχα, φέτος να αργεί, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου. Πότε κλείνουν όμως τα σχολεία για διακοπές φέτος είτε για το Πάσχα είτε για το καλοκαίρι;

Ads

Πιο αναλυτικά, η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου, ενώ το Πάσχα είναι την Κυριακή 5 Μαΐου.

Έτσι, οι ημέρες που θα έχουν στη διάθεσή τους μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές για να κάνουν διακοπές εκτείνονται από το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 έως και την Κυριακή 12 Μαΐου 2024.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 από τις διακοπές του Πάσχα.

Ads

Να σημειωθεί ότι, φέτος, η αργία της Πρωτομαγιάς πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη και μεταφέρεται για την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, κάτι που δεν επηρεάζει το ακαδημαϊκό έτος.

Κλειστά τα σχολεία και για τις Ευρωεκλογές

Φέτος, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωεκλογών το καλοκαίρι, τα σχολεία θα παραμείνουν για δύο επιπλέον ημέρες κλειστά τον Ιούνιο του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα γίνουν τα μαθήματα την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, καθώς και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, προκειμένου να λάβουν χώρα στις σχολικές αίθουσες οι Ευρωεκλογές.

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές, επειδή όμως φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Γυμνάσια και λύκεια δεν ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα, καθώς το σχολικό έτος ορίζεται διαφορετικά και πάντα μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας κάθε χρόνο.