Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αποφάσισε να διαγράψει τον ταξιτζή που άφησε αβοήθητη τη γυναίκα που πυροβολήθηκε χθες από τον σύζυγό της στο Ελληνικό, και η οποία αφού τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κατέληξε. Ζητά επίσης από το υπουργείο να του πάρει την άδεια. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο ταξιτζής δήλωσε μπροστά στις κάμερες ότι όταν η 50χρονη μπήκε στο ταξί του ψυχορραγώντας και του ζήτησε βοήθεια, εκείνος της είπε να περάσει έξω. Η δήλωσή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους χρήστες του διαδικτύου κι όχι μόνο.

Ο ταξιτζής δήλωσε συγκεκριμένα: 

«Η κυρία μπήκε στο αυτοκίνητο μες στα αίματα να τη σώσω. Καλώς; Λοιπόν. Λέω “τι κάνετε, κυρία μου;” “Με σκοτώνει, με σκότωσε”. Εγώ ψιλοκόλλησα εκείνη τη στιγμή. Βγαίνω από το αυτοκίνητο απ’ έξω, ανοίγω την πόρτα, της λέω “περάστε έξω, κυρία μου, βγείτε έξω”. Τότε άκουσα δύο μπιστολιές και τίποτε άλλο».

Ads

Το ΣΑΤΑ καταδίκασε το περιστατικό και ζητεί από το αρμόδιο υπουργείο να πάρει την άδεια του ταξιτζή, ενώ τον διαγράφει κι από τον κλάδο.

* Διαβάστε επίσης: «Περάστε έξω, κυρία μου»

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΑΤΑ:

«Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του. Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του οδηγού ταξί και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη. Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας».