Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών καταδικάστηκε από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο 23χρονος Ρομά που συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης μετά τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από σφαίρα, την περασμένη Πέμπτη, στις Αχαρνές, την ώρα της σχολικής γιορτής.

Ads

Η ποινή αφορά σε άσκοπους πυροβολισμούς. Το όπλο από το οποίο έφυγε η σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή δεν έχει ακόμη εντοπιστεί. Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ομολόγησε ότι πυροβόλησε, όμως όπως είπε πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.

Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι εκείνο το απόγευμα πυροβόλησε μια – δυο φορές σε γλέντι «γιατί δώσαμε λόγο για την αδελφή μου». Ο συνήγορός του, Γιάννης Γλύκας, έκανε λόγο για εξοντωτική απόφαση που ελήφθη υπό το κλίμα των ημερών και υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας. Έτσι, η διαδικασία διακόπηκε και πλέον αναμένεται να ανέβει στην έδρα διαφορετική σύνθεση, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε, το δικαστήριο που δίκασε τον 23χρονο θα αποφανθεί εάν θα δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεση, ώστε να μη φυλακιστεί.