Το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μετά τη λήξη του Ecofin. 

Ads

Σημειώνεται πως ο Μισέλ Σαπέν, κατά τις επίμαχες δηλώσεις του, απέρριψε κατηγορηματικά τη στάση του ΔΝΤ, δηλώνοντας: «φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης».

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση», πρόσθεσε.  Έκανε τέλος λόγο για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι τεχνοκράτες του ταμείου το κάνουν αυτό παντού. 

Λίγο αργότερα πάντως το ΔΝΤ έσπευσε με διαρροές να διαψεύση τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών. Αξιωματούχος του Ταμείου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο Bloomberg πως το ΔΝΤ δεν ζήτησε δεσμεύσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ads