Μπορεί να μας φαίνεται πολύ πρόσφατο, αλλά έχουν περάσει κιόλας τέσσερα χρόνια από το ατύχημα που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με το ποδήλατο! Η βόλτα του πρώην πρωθυπουργού στις 20 Απριλίου 2008 στη Σταμάτα, έμεινε αξέχαστη τόσο στον ίδιο όσο και σε όλους μας.

Ads

Κάνοντας, λοιπόν, ποδήλατο έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάταγμα στον 8ο θωρακικό του σπόνδυλο. Φήμες, που παραμένουν ακόμη ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν πως ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να διορθώσει την αλυσίδα του ποδηλάτου του… εν κινήσει!

Το ατύχημα του ανθρώπου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ και ονειρεύτηκε την πράσινη ανάπτυξη και την Ελλάδα ως «Δανία του Νότου» προκάλεσε πολλά σχόλια, αφού πολλοί κακεντρεχείς έσπευσαν να το σχολιάσουν. Τα ανέκδοτα εκείνη την εποχή έδιναν και έπαιρναν.

image

Ads

Η αγάπη του όμως για τον αθλητισμό, πέρα από αυτή που τρέφει για την τεχνολογία, τα ταξίδια, την πολιτική και το… ζεϊμπέκικο, είναι γνωστή. Και παρά το ατύχημα, ο ίδιος δεν σταμάτησε να κάνει ποδήλατο.

Βέβαια, στη συνέχεια, καταπιάστηκε και με άλλα σπορ, αλλά κι εκεί δεν είχε ιδιαίτερη τύχη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι χάθηκε κάπου στον Μαραθώνα, κάνοντας κανό. Φαίνεται, πάντως, πως το τρέξιμο του πηγαίνει καλύτερα, αφού με επιτυχία ολοκλήρωσε τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010.

Όσο για την επιτυχία του στον χώρο της πολιτικής; Μάλλον κι εκεί, όχι μόνο έχασε την ισορροπία του, αλλά και χάθηκε…

Άλλωστε, ό, τι αγαπάς να κάνεις, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνεις και καλά

Πηγή: Newpost