«Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τα έργα κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» στο Δέλτα Φαλήρου. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τεράστιας σημασίας έργο με ουσιαστική συμβολή στον πολιτισμό, την οικονομία και το περιβάλλον του τόπου».

Ads

 
«Είναι ένα πρωτοποριακό τεχνολογικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά έργο, που θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή. Θα ενισχύσει την Αθήνα και θα αναβαθμίσει γενικότερα την Ελλάδα, γιατί θα αποτελεί ένα έργο, ένα σημείο διεθνούς αναγνώρισης» δήλωσε ο πρωθυπουργός. Όπως υποστήριξε το Κέντρο Πολιτισμού θα προσελκύει ετησίως 1,5 εκατ. επισκέπτες συνεισφέροντας τουλάχιστον 160 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.
 
«Το Κέντρο Πολιτισμού μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα κομμάτι της καινούριας Ελλάδας, όχι της Ελλάδας της ανικανότητας και της μιζέριας, αλλά μιας Ελλάδας που θα μας δώσει πάλι τη δυνατότητα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, να ονειρευτούμε αλλά και να πετύχουμε ένα τέτοιο καλύτερο μέλλον. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες. Συνεργασίες σε όλους τους τομείς, απ’ όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε δημιουργικά και αποτελεσματικά ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος.
 
Τον πρωθυπουργό, στην επίσκεψή του, συνόδευαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Π. Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης.