Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για τη στάση του κόμματος στην υπόθεση της βίλας Αμαλίας, κατηγορώντας το ότι λειτουργεί ως «περιθωριακό κόμμα», σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Αναφέρει επίσης χαρακτηριστικά ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία». Δεν παραλείπει, ωστόσο, να προειδοποιήσει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Ads

Με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους», ο κ. Σαμαράς προσκαλεί, μέσω της συνέντευξής του, σε μια εθνική συμμαχία πολιτικών δυνάμεων και προσώπων στο πλαίσιο στήριξης της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται, ωστόσο, να μην λαμβάνει από τον πρωθυπουργό πρόσκληση για συμμαχία, καθώς στο ίδιο δημοσίευμα ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας. Ζητώντας μια «υπεύθυνη αντιπολίτευση»,  εκφράζει τη δυσαρέσκειά του κυρίως για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα τελευταία γεγονότα της υπόθεσης βίλα Αμαλίας.

Ο κίνδυνος της «δραχμοφοβίας» έχει απομακρυνθεί, κατά τον κ. Σαμαρά, αν και τονίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση στην προσπάθεια, γιατί υφίσταται ο κίνδυνος να «ξανακυλήσουμε». Επίσης, προτάσσει την ανάγκη για ενότητα, υπομονή, σκληρή δουλειά και συνθήκες πολιτικής σταθερότητας. 

Ads

Η ανάκαμψη θα φανεί στα τέλη του 2013, σύμφωνα με τις προβλέψεις του, όμως κάνει λόγο για δύσκολη χρονιά. Όμως, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, επισημαίνει. Για το λεγόμενο μέτωπο κατά της διαφθοράς, τονίζει ότι «είμαστε ακόμη στην αρχή της επιχείρησης ‘κάθαρση’».