«Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ και αυτή η θέση είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Ads

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή τη θέση την υποστηρίζει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού και επομένως «καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο».

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε επίσης τη λύπη του που η συνάντηση έγινε υπό «τις σημερινές δραματικές συνθήκες», επισημαίνοντας τον κίνδυνο «να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής που είναι η συμπόρευση με την Ευρώπη» – κάτι που, όπως είπε, « θα γινόταν εφιάλτης για τον ελληνικό λαό, την αξιοπιστία της χώρας, το μέλλον των παιδιών και για την ασφάλεια της χώρας, ειδικά με όσα γίνονται στην γειτονιά μας».

Απαντώντας ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι και η πλειοψηφία που τον εξέλεξε αλλά και η εντολή της Βουλής από τον ελληνικό λαό του επιβάλλουν να διασφαλίσει στα όρια των αρμοδιοτήτων του αυτήν την πορεία.

Ads