Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο συμμετέχουν ο Σπήλιος Λιβανός και ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός της ΝΔ Πέτρος Δούκας. Πρόκειται για ντοκουμέντο από σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 2 Φεβρουαρίου στον δήμο Σπάρτης, για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό.

Ads

Κατά τη σύσκεψη ο Πέτρος Δούκας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πήρε τη νίκη η ΝΔ στις εκλογές του 2007. Όπως είπε κυνικά, κερδίζοντας και τα επιδοκιμαστικά σχόλια του περευρισκόμενου υπουργού Σπ. Λιβανού, τότε η κυβέρνηση της ΝΔ «γύρισε» το «παιχνίδι» δίνοντας τσάντες με λεφτά στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές. Από την πλευρά του, ο Σπ. Λιβανός χαρακτήρισε «εποποιϊα» τα όσα περιέγραψε ο Π. Δούκας λέγοντας μάλιστα πως «από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά».

Το βίντεο πυροδότησε ένα κύμα σχολίων στο twitter με τους χρήστες να μιλούν για την παράδοση ρουσφετιών της ΝΔ και για κυβέρνηση που πρέπει να πέσει από την εξουσία. Τελικά, μετά το σάλο που προκλήθηκε, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε στην «καρατόμηση» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, ενώ η ΝΔ ανακοίνωσε τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα.