Εξελίξεις φέρνουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ οι καταγγελίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά «κόκκινων» δανείων του γαλάζιου βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση.

Ads

Συγκεκριμένα, δάνεια ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς φέρεται να αγόρασε εταιρεία που συνδέεται ευθέως με τον Ανδρέα Πάτση, αντί του τιμήματος των 4 εκατομμυρίων. Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

O γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας αναμένεται να καλέσει τον κ. Πάτση να δώσει εξηγήσεις για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί πρώτον αν όλα αυτά ευσταθούν και κατ’ επέκταση να διαπιστωθεί αν παραβαίνουν τη νομιμότητα ή και τις ηθικές αρχές της ΝΔ.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρχουν άμεσα εξελίξεις για το μέλλον του βουλευτή, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν.

Ads

Ηλιόπουλος: «Να απαντήσει η κυβέρνηση για τον κ. Πάτση»

Οι καταγγελίες για τον βουλευτή Γρεβενών ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό.

Σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «η κυβέρνηση πρέπει κατ’ αρχάς να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «αυτό πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρει και ζητήματα νομιμότητας». «Ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή».

Παράλληλα ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «αυτή η υπόθεση έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου «που λέει ότι οι servicers -οι εταιρείες διαχείρισης που εκπροσωπούν funds-δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς». «Με βάση τα στοιχεία, έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρσι και ούτε 3 στους 100 δεν μπαίνουν στον εξωδικαστικό».