Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογράφιση του GNTM 3 στην παραλία της Ελαφονήσου, μία ξεχωριστή περιοχή που είναι προστατευόμενη από το NATURA.

Ads

Συγκεκριμένα το χθεσινό επεισόδιο γυρίστηκε στην Ελαφόνησο περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας NATURA 2000, όπου οι παρουσιαστές και οι συμμετέχοντες στο ριάλιτι «όργωσαν» την παραλία των αμμοθινών με τζιπ 4Χ4 , το προϊόν που θα διαφημιζόταν στην καμπάνια της φωτογράφισης, και μοτοσυκλέτες, ενώ στήθηκε στο σημείο και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός της παραγωγής.

Μάλιστα, όπως αφελώς προφανώς είπε και η ίδια η παρουσιάστρια, Βίκυ Καγιά για την παραλία της Ελαφονήσου, «πρόκειται για μία ξεχωριστή περιοχή που είναι προστατευόμενη από το NATURA. Πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ».

«Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί», τόνισε ο συμπαρουσιαστής Γιώργος Καράβας.

Το γεγονός εξόργισε πολλούς χρήστες των social media, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς γίνεται να καταπατείται με αυτό τον τρόπο μια περιοχή που θεωρείται προστατευόμενη και κατηγορούν την παραγωγή και το Star αλλά και τον Δήμο Ελαφονήσου, που έδωσε την άδεια για να γίνει γύρισμα στην περιοχή.

Ads

Σημειώνεται ότι στον ιστότοπο του Δήμου Ελαφονήσου αναφέρεται χαρακτηριστικά για την εν λόγω παραλία: «Οι αμμοθίνες έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί ως δασικές προστατευόμενες παραλίες. Πρόκειται για δυναμικά και ευαίσθητα οικοσυστήματα. (…) Οι φυτοκοινωνίες με αυτά τα χαρακτηριστικά (αμμοφύλλια, κρίνα, κλπ), είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Όταν περνούν ή διέρχονται πάνω τους τροχοφόρα, καταστρέφονται και δεν ξαναφύονται».

image