Σάλος έχει προκληθεί με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εμφανίζει έναν οπαδό του ΠΑΟΚ να ασκεί μπούλινγκ σε έναν μετανάστη. Σύμφωνα με τα αθλητικά σάιτ, πρόκειται για οργανωμένο και γνωστό οπαδό του Δικέφαλου του Βορρά, ο οποίος αναγκάζει τον άντρα ενώ είναι μουσουλμάνος να κάνει το σταυρό του. Μάλιστα τον απειλεί και χυδαιολογεί ασταμάτητα.

Ads

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3, ο οποίος στη συνέχεια το «κατέβασε», σημειώνοντας ότι το έκανε «για να μην θεωρηθεί ότι σχετίζεται με κάποια ομάδα». Το βίντεο πάντως κυκλοφόρησε στα social media, με τους χρήστες να αναρωτιούνται αν θα υπάρξει κάποια παρέμβαση.

Το βίντεο 

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου

image

Ads

Αντίδραση από τους αντιφασίστες του ΠΑΟΚ

Το βίντεο προκάλεσε την κατακραυγή και μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα των «Antifa Fans of PAOK», οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους καλούν την ομάδα να διαχωρίσει τη θέση της:

«Ο οπαδός ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους και βασανισμένους από τις φασιστικές πρακτικές μιας ντόπιας και ξένης γενικευμένης μισανθρωπιάς, δεν μπορεί να μοιράζεται την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά. Θέλετε δεν θέλετε ορισμένοι, πρέπει να καταλάβετε πως ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών τιμώντας τις 94χρονες προσφυγικές καταβολές του, είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την αντιρατσιστική και αντιφασιστική νομοτελειακή ταυτότητά του. Αντιληφθείτε, πως το να ορίζεται ο ΠΑΟΚτσής, ως αντιφασίστας, δεν αποτελεί ούτε κομματική ιδιότητα, ούτε υστερόβουλη εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων. Αποτελεί απόδειξη ανθρωπισμού. Περίμενουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τιμώντας το παρελθόν και την ιστορία του Συλλόγου, όπως και την αξιοπρέπεια του κόσμου που υπηρετεί, να πράξει το αυτονόητο».