Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα, όταν έπεσε ένας γερανός, με συνέπεια να τραυματιστεί εργαζόμενος που έκανε εργασίες συντήρησης.

Ads

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του – πολυτραυματίας και πολυκαταγματίας – διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» προκειμένου να τον εξετάσει θωρακοχειρουργός, όπου και εξακολουθειί να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση είχε ζητήσει από άλλη εταιρεία την αξιολόγηση του γερανού προκειμένου να καταστεί λειτουργικός.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα, σκοτώθηκε την ώρα του μεροκάματου ένας νεαρός εργαζόμενος, στον Πειραιά, στην οδό Πολυδεύκους, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων, το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να καταπλακωθεί από χώματα και πέτρες.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν σε εργολάβο σε αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Αττικής στην περιοχή, η μελέτη έχει γίνει από τον Δήμο Πειραιά και η χρηματοδότηση από την περιφέρεια.

Σε κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, προχωρούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά και εργατικά σωματεία, διαμαρτυρόμενα για τη νέα τραγωδία και το σοβαρό ατύχημα σε Πειραιά και Σαλαμίνα.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.