Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της διασημότητας για τον 68χρονο ιερέα που συνελήφθη στη Σαλαμίνα το μεσημέρι της Κυριακής (26/11) για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 68χρονος το 2021 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, ωστόσο άσκησε έφεση και δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, περιμένοντας ακόμη την απόφαση. Αναδεικνύεται έτσι, άλλη μία υπόθεση προβληματικής διαχείρισης από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη.

Ο 68χρονος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά και ήταν φίλος της οικογένειας, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Η αστυνομία αναφέρει ότι κατηγορείται πως έμπαινε στο σπίτι της οικογένειας του 12χρονου παιδιού όταν εκείνο ήταν μόνο και δεν είχε περιθώρια να ξεφύγει.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ads

Από την ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει κατηγορηθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα «σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο αλλά εντός των μηνών Ιουνίου και Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει φίλος του πατέρα του ανήλικου παθόντος, κατά την διάρκεια επισκέψεων στην οικία του προαναφερόμενου ανηλίκου και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων αυτού, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του».

Σήμερα το πρωί ο 68χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Τετάρτης (29/11).