Τον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης στο Δήμο Αθηναίων επισημαίνει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σε συνέντευξή του στο mega υποστήριξε ότι ο Γιώργος Καμίνης αποδείχτηκε «πολύ λίγος» καθώς αποδέχτηκε παθητικά σειρά κυβερνητικών πολιτικών. Επιπλέον τόνισε ότι δεν μπορεί να αποσυνδεθεί το μνημόνιο με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αθήνα. Εκτίμησε ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και ότι υπάρχει δυναμική ώστε η υποψηφιότητά του να αναδειχτεί στην πρώτη θέση.

Ads

 
Μεταξύ άλλων ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στο Δήμο Αθηναίων θα είναι πιο κοντά η πτώση του μνημονίου, τονίζοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει ιδιαίτερο συμβολισμό ως πρωτεύουσα της Ελλάδας. Υποστήριξε δε, ότι ο ίδιος θα ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στον υπ. Εσωτερικών.


 
Σε ό,τι αφορά τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, σημείωσε ότι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη που του έκανε αντιπολίτευση και του ασκούσε κριτική, με αποτέλεσμα να συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να μην εκλεγεί ξανά. «Οι δημότες κατάλαβαν ότι επί Κακλαμάνη ο δήμος έπιασε τα όριά του» τόνισε ο Γ.Σακελλαρίδης και αναφέρθηκε σε σπατάλες, στην υπόθεση του πάρκου της οδού Πάτμου και στο ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού.
 
Αναφερόμενος στα της πόλης σημείωσε «Κυκλοφορώ με τα πόδια στην Αθήνα. Περπατάω πολύ, μετακινούμαι με μετρό. Η Αθήνα έχει ομορφιές που αν δεν περπατήσεις, δεν τις βλέπεις αλλιώς».
 
«Μεγάλο πρόβλημα» χαρακτήρισε την παράνομη στάθμευση, τα αυτοκίνητα και οι μηχανές που είναι παντού, καθώς και τα τραπεζοκαθίσματα, που «καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και πλατείες, χωρίς να μπορεί ο πεζός να περάσει».
 
Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας υποστήριξε ότι «το δικαίωμα στην ασφάλεια, δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε δεξιό». Η αστυνομία πρέπει να στέκεται στο πλευρό του πολίτη, στη γειτονιά. Αντίθετα το «Μηδενική ανοχή και αστυνομία παντού» αποτελεί μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση. Οι επιχειρήσεις σκούπα είναι αναποτελεσματικές, γιατί μεταφέρουν το πρόβλημα από την Ομόνοια στις γειτονιές.
 
Για το παρεμπόριο τόνισε  πρέπει να χτυπηθεί στα σημεία εισόδου των προϊόντων και μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολυεθνικές αγορές όπου θα πωλούνται νόμιμα προϊόντα.
 
Για το θέμα των σκουπιδιών είπε ότι οι απολύσεις θα δημιουργήσουν τεράστιους όγκους σκουπιδιών και ότι έχει ήδη συναντηθεί με τα σωματεία των εργαζομένων του Δήμου ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συνείδηση και στους πολίτες.
 
Τέλος υποστήριξε ότι ο Δήμος θα πρέπει να αξιοποιήσει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, ως χώρους πολιτιστικής έκφρασης, ή στέγαση κοινωνικών συνεταιρισμών.