Την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στις 15 Μαρτίου, στην οποία αφέρονται οι Financial Times με δημοσίευμά τους σήμερα, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ads

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως η επιστολή αυτή εστάλη και σε άλλους ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχος, μεταξύ των οποίων ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Είπε επίσης η επιστολή στάθηκε και αφορμή για την επταμερή συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της ανέφερε ότι «δεν έλεγε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι υπάρχει στενότητα στη ρευστότητα και χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει αν συνιστά απειλή το να λες πως «αν δεν ξεμπλοκάρεις τη χρηματοδότηση και φτάσω στο σημείο να διαλέξω ανάμεσα στο να πληρώσω το ΔΝΤ ή μισθούς και συντάξεις θα διαλέξω τις συντάξεις» απάντησε πως «δεν είναι απειλή, είναι η πραγματικότητα».

Ads