Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξεσπά μετά την καταγγελία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου πως το «προβοκατόρικο» δημοσίευμα του Βήματος ήταν «κατ’ εντολή της αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Ads

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης είχε δηλώσει πως «ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο. 12% το κεφάλι». «Ομως ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και η κυβέρνηση που τον καλύπτει. Όπως αποδεικνύεται το ήξεραν εδώ και καιρό και τον κρατούσαν. Και ακόμη δεν τον έχουν αποπέμψει», πρόσθεσε.

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη. «Αντί να απολογηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση που έσπευσε βιαστικά και άκριτα να υιοθετήσει το ψευδές δημοσίευμα για τον κ. Κατρούγκαλο, ζητάει και τα ρέστα! Τη στιγμή που οι συκοφαντίες έχουν καταπέσει επιμένει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας το καταλάβουν όμως καλά. Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι δικό τους μονοπώλιο. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί σύντομα», τόνισε.