Την πεποίθηση πως σήμερα στο Eurogroup θα υπάρχει θετική εξέλιξη για την ελληνική πλευρά εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ads

Μιλώντας στις πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει όλες αυτές τις εβδομάδες ότι έχει τη διάθεση και να κάνει διάλογο και να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση, αλλά ταυτόχρονα να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στη λαϊκή εντολή που έχει λάβει».

«Δίνουμε πολύ σκληρή μάχη. Έχουμε κερδίζει πολλά σε σχέση με κυβερνήσεις που στο παρελθόν δεν είχαν όχι απλώς ορθώσει το ανάστημά τους, αλλά στην ουσία συναινούσαν σε αυτού του τύπου την πολιτική. Βρισκόμαστε πολύ πιο μπροστά σε επίπεδο κατακτήσεων. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό για τον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια, για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Απαντώντας τέλος, στην κριτική περί υποχωρήσεων που δέχεται η κυβέρνηση, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της και εξηγώντας γιατί δεν κατατέθηκαν τα νομοσχέδια του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε ότι «ο βασικότερος λόγος που δεν κατατέθηκαν είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ακόμα, για να τα εγκρίνουν».