«Η ακροδεξιά δεν μπορεί να είναι μέσα στη ΝΔ.» ανέφερε με νόημα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7 ο πρώην πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Καμία ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από Νέα Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου και δήλωσε ότι θα ξαναέκανε ό,τι έκανε το 2015. «Πρέπει να μείνουν τα εθνικά θέματα εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης», τόνισε.

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον πόλο Άδωνι Γεωργιάδη – Μάκη Βορίδη στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε: «Εκφράζω τη δική μου πρόταση και πολιτική στο εσωτερικό της ΝΔ, δεν μετέχω στην ηγετική ομάδα. Δεν συμμετείχα στη διαμόρφωση του ευρω-ψηφοδελτίου, πειθαρχώ στις αποφάσεις της ηγεσίας, είναι καταγεγραμμένες οι πολιτικές θέσεις μου. Είμαι ένας διαφορετικός πόλος, ως προς τα πρόσωπα που αναφέρατε (σσ Γεωργιάδη – Βορίδη). Δεν υπάρχουν πλέον οι διαχωριστικές γραμμές δεξιάς-κέντρου – αριστεράς όπως τις γνωρίσαμε, οι διαχωριστικές γραμμές είναι κοινωνικοπολιτικές και μπορώ να βρω πολίτες με ίδιες στη δεξιά, στην αριστερά και στο κέντρο».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της «εθνικής συνεννόησης». «Όχι μόνο για το εθνικό θέμα, το μακεδονικό, αλλά και για άλλα θέματα είναι καλό να υπάρχει συνεννόηση», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «οι πρωτοβουλίες ανήκουν στον πρωθυπουργό» και «η ΝΔ έχει ανταποκριθεί και έχει δείξει καλή διάθεση». Ωστόσο όπως είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό, «τα εθνικά θέματα πρέπει να μείνουν εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης».

«Πρώτο στάδιο είναι η συνεννόηση, η συναίνεση έρχεται μετά, αν έρθει», είπε και συνέχισε αναφερόμενος έμμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε υποστηρίξει πως ορισμένοι «ήθελαν μια χαλαρή αντιπολίτευση»: «Συνεννόηση δεν σημαίνει πλαδαρή εκλογική μάχη Έχω τη δική μου προσωπική άποψη για τα ζητήματα αντιμετώπισης της κρίσης. Η κοινωνική πλειοψηφία θα ήθελε συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα. Για τα θέματα διαφθοράς δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, πρέπει να τα προχωρούμε. Όταν συνεννοούμαστε έχουμε επιτυχίες».

Ads

Αναφέρθηκε, ακόμη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας:  «Δεν έχει πει επισήμως το κόμμα ότι τον ψηφίζουμε, ότι θα στηρίξουμε την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου στην προεδρία της δημοκρατίας, αλλά φαίνεται προς τα εκεί πάμε. Είναι ένας πολύ επιτυχημένος πρόεδρος ο οποίος θα μπορεί να έχει μία ακόμη θητεία. Δεν έχω κρύψει την άποψή μου γι αυτό».