Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, με την ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.

Ads

Αρχικά είχε αναφερθεί πως η συζήτηση θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ωστόσο η ΝΔ ζήτηση να μη γίνει συνεδρίαση την Παρασκευή επειδή η ηγεσία του κόμματος, και οι υποψήφιοι για την προεδρία, θα βρίσκονται στην Ισπανία για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τελικά αποφασίστηκε η συζήτηση του νομοσχέδιου να γίνει την Τρίτη και την Τετάρτη, σε τρεις συνεδριάσεις στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και στην Ολομέλεια την Πέμπτη και το Σάββατο.

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ads

Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της δέσμευσής της, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα τοπίο καθαρό και διαφανές, όπως αρμόζει για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι οι συχνότητες». Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «ο αριθμός των αδειών θα είναι μικρός, προσαρμοσμένος στους όρους της ελληνικής αγοράς».