Πλήρη κάλυψη στους πρακτικές –όπως η ευθεία βολή κρότου-λάμψης- των αστυνομικών εναντίον φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προσέφερε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Ads

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Μαυροειδάκος δήλωσε ότι «το να φυλάνε 300 αστυνομικοί κάθε ημέρα κάποιους εργάτες που κάνουν εργασίες, δεν είναι καλό και για εμάς τους αστυνομικούς, φεύγουν από την μάχη κατά της εγκληματικότητας. Είναι πολιτικά τα κίνητρα, δεν θέλουν στο ΑΠΘ παρουσία της αστυνομίας. Όλα αυτά θα λυθούν πολύ απλά, με την ελεγχόμενη πρόσβαση, να δούμε αυτά τα άτομα που κάνουν τα καλέσματα, έχουν σχέση με την φοιτητική κοινότητα;».

Οι δημοσιογράφοι επανήλθαν σημειώνοντας ότι «το παιδί που τραυματίστηκε χτες πάντως, ήταν φοιτητής». Ο κ. Μαυροειδάκος απάντησε ότι «είναι καθημερινοί οι τραυματισμοί των συναδέλφων μου εκεί», είπε ο κ. Μαυροειδάκος, και επικαλέστηκε έρευνα για την αποδοχή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας που υποτίθεται ότι είναι για την προστασία των φοιτητών.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής ρώτησε «Κρότου-λάμψης σε ευθεία βολή, σε φοιτητές; Σε νέα παιδιά; Δεν ήταν και κανένας όχλος, 30-40 ήταν εκείνη την ώρα».

Ads

Ο κ. Μαυροειδάκος, απάντησε πως «σε μία συμπλοκή, πάντα, όταν υπάρχουν μάχες σώμα με σώμα και κάνουν επέμβαση τα ΜΑΤ, όπως καταλαβαίνετε είναι λογικό να υπάρχουν και τραυματισμοί και από εμάς και από την πλευρά αυτών που κάνουν τις επιθέσεις».