«Εύστοχες δεν μπορείς να τις πεις τις δηλώσεις. Δεν θεωρώ ότι οι αυξημένες περιπολίες αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου σήμερα στο Σκάι, παίρνοντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και επιχειρώντας προφανώς να καλύψει τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος παραμένει έκθετος μετά τα όσα σημειώθηκαν χθες στη Βουλή.

Ads

Αναλυτικότερα ο Σ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Δεν τις έχω ακούσει. Μου έχουν μεταφερθεί. Εύστοχες δεν μπορείς να τις πεις. ίσως εν τη ρύμη του λόγου να είπε κάτι που δεν εννοούσε. Δεν θεωρώ ότι οι αυξημένες περιπολίες αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος. Πρέπει να περάσουμε από τα ανοιχτά σύνορα στα ασφαλή σύνορα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πλήρες πλαίσιο για το πώς θα κινούμαστε από δω και πέρα. Δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Πέτσα», προσθέτοντας: «επειδή έχω περάσει από το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι τρομερό τι περνάς. Κάθε λέξη του εκπροσώπου διυλίζεται και ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Θεωρώ ότι δεν εννοούσε αυτό το οποίο ακούγεται».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε ως «ανύπαρκτες» και «fake news» τις επίμαχες δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα. Κάλεσε μάλιστα επιτακτικά, και με ειρωνικό ύφος, τον κ. Τσίπρα να καταθέσει στα πρακτικά τις επίμαχες δηλώσεις Πέτσα.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατέθεσε στα πρακτικά την απομαγνητοφώνηση των επίμαχων δηλώσεων, ενώ ο Α. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα. «Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ’ αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία» είπε χαρακτηριστικά.

Ads