Απότομα «προσγειώνει» τις προσδοκίες για ρύθμιση 120 των δόσεων αναφορικά με τα χρέη η κυβέρνηση.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε την εν λόγω εξαγγελία, λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τα χρέη να γίνουν χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν οι φορολογούμενοι στα πόδια τους».

Από τη μεριά του όμως την Κυριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης έσπευσε λόγο για «παρέμβαση που δεν θα έχει γενικό χαρακτήρα», αλλά θα αφορά πολύ συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες και με πολύ λιγότερες δόσεις.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ANT1 «σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί πριν εξαγγείλουμε οτιδήποτε θα πρέπει να τις μετρήσουμε δηλαδή πρέπει να δούμε πόσες υποχρεώσεις δημιουργήθηκαν στην κρίση, τι χαρακτήρα έχουν , τι διάρκειες έχουν και ποιες είναι οι δυνατότητες των επιχειρήσεων να τις διαχειριστούν. Ξανά λέω προφανώς, πρέπει να υπάρξει μια αξιολόγηση και παρέμβαση .Αλλά θα προσπαθήσουμε η αξιολόγηση και αυτή η παρέμβαση να είναι όσο πιο εξατομικευμένη γίνεται για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να μείνουν ζωντανές. Οποιαδήποτε παρέμβαση δεν θα έχει χαρακτήρα της γενικευμένης παρέμβασης».

Ads

Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξει νέο πακέτο μέτρων για τις επιχειρήσεις απάντησε: «Είναι σαφές ότι όσο διαρκεί η κρίση θα υπάρχει και βοήθεια. Και είναι σαφές ότι κατά την έξοδο από την κρίση θα πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό πακέτο για αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο».

«Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη την κατάσταση», ανέφερε ο Θόδωρος Σκυλακάκης,