Ποια είναι η εξέλιξη και το βάθος της κρίσης; Τι όρους διαμορφώνει στην ταξική πάλη και τις κοινωνικές αντιστάσεις; Στην πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις; Στην πάλη για δημόσια Υγεία και Παιδεία; Στην ανάγκη για αποτελεσματική δράση των συνδικάτων; Στην αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου; Τι σημαίνει μια «κυβέρνηση της Αριστεράς»; Σε ανάλογα ερωτήματα καλείται να απαντήσει συνέδριο του RProject το οποίο διεξάγεται από τη 1 έως τις 3 Μαρτίου.

Ads

«Στις συνθήκες της βαθιάς διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, και ιδιαίτερα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους η Ελλάδα αποτελεί το πειραματόζωο των νεοφιλελεύθερων συνταγών σκληρής λιτότητας και ταυτόχρονα τον «αδύναμο κρίκο» της ευρωπαϊκής κρίσης οικονομικά, κοινωνικά μα και πολιτικά. Απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά (Δεξιά, σοσιαλδημοκρατία και κεντροαριστερά) που συνεργάζεται με την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) επιβάλλοντας πρωτοφανή μέτρα λιτότητας στην κοινωνική πλειοψηφία, προβάλει ως εναλλακτική λύση ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, προσελκύοντας σχεδόν το 30% της λαϊκής πρόθεσης ψήφου, με πολιτικές αιχμές την ανατροπή του μνημονίου και της τρόικας και την ‘κυβέρνηση της Αριστεράς’», αναφέρει το RProject, παραθέτοντας το πλαίσιο των εργασιών της εκδήλωσης. 

Στελέχη της ευρωπαϊκής και διεθνούς αντικαπιταλιστικής αριστεράς και των κινημάτων θα βρεθούν στην Αθήνα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον συντονισμό της δράσης και των πολιτικών επιλογών.
 
Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
18.00-21.00
Διεθνής Συνάντηση: Συζήτηση “Η κρίση στην ευρωζώνη”

Ads

Σάββατο 2 Μάρτη 2013
10.00-13.00
Δύο παράλληλες συζητήσεις
Α) “Η εκπαίδευση στην εποχή της κρίσης”
Β)  “Αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας”
13.00 – 15.00  Διάλλειμα
15.00 – 17.30 
Δύο παράλληλες συζητήσεις
Α)  “Η πάλη ενάντια στη φασιστική απειλή σε Ελλάδα και Ευρώπη”
Β)  “ΣΤΟΠ στις ιδιωτικοποιήσεις. Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους”
18.00 – 21.00
 “Πολιτικές επιλογές της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Κινήματα ανατροπής και ο στόχος για την «κυβέρνηση της Αριστεράς».”

Κυριακή 3 Μάρτη 2013
10.30 – 13.00
 “Το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα και η οργάνωση από τα κάτω”
 14.00 – 17.00
 “Η καρδιά των αραβικών εξεγέρσεων κτυπάει στην Αίγυπτο”