Μέσω ανακοίνωσης προσπάθησε ο Σάκης Ρουβάς να «διασκεδάσει» τον σάλο που προκάλεσε η διαφημιστική φωτογραφία του με αυτοκίνητο διάσημης μάρκας μπροστά στο Ηρώδειο, που ανάρτησε ο ίδιος στα κοινωνικά δίκτυα. Μετά τις αντιδράσεις, «κατέβασε» τη φωτογραφία. Οι αντιδράσεις επικεντρώθηκαν στην εμπορευματική χρήση του μνημείου.

Ads

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι ουδέποτε υπήρξε σχετική άδεια φωτογράφισης, τόσο στον τραγουδιστή, όσο και στην εταιρεία, ενώ ο ίδιος ο Ρουβάς στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως ούτε η εταιρεία είχε γνώση της φωτογράφισης. Προσθέτει μάλιστα ότι «ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από το Ν. 3028/2002 διατάξεις.».

Στην ανακοίνωσή του ο Σ. Ρουβάς αναφέρει:

« Η συναυλία μου με την Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μού δόθηκε να τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή μου συνδέθηκε, δυστυχώς, και με μια άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετική με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε».

Ads