Γέφυρα κατέρρευσε στη Ρωσία, ακριβώς επάνω από γραμμές τρένου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και των τραυματισμό έξι ακόμη ανθρώπων, ενώ το γεγονός καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Ads

Από το συμβάν προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου της περιοχής, με αποτέλεσμα 8.000 νοικοκυριά στην περιοχή του Σμολένσκ να μείνουν χωρίς φυσικό αέριο.

Τρεις από τους τραυματίες διακομίστηκαν στην Μόσχα, ενώ ένα 14χρονο κορίτσι νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο.

«Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του θύματος», έγραψε ο περιφερειάρχης Vasiliy Anokhin σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε ότι πάνω από 160 άτομα του προσωπικού έκτακτης ανάγκης εργάζονται στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των τρένων το συντομότερο δυνατό.

Ads

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της κατάρρευσης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γέφυρα ήταν παλιά και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ζητήσει έργα ανακατασκευής.

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της κατάρρευσης όταν περνά από τη γέφυρα μία νταλίκα η οποία κατακρημνίστηκε μαζί με τη γέφυρα: