Την πρόθεσή της να συναντηθεί και με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της αυριανής της επίσκεψης έκανε γνωστή η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μετά από σχετικά αιτήματα εκ μέρους τόσο του ευρωβουλευτή των Πρασίνων και συνιδρυτή του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρου Κόκκαλη, όσο και του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ads

Μάλιστα, ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του: «Η επίσκεψη αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο και αναγκαίο η ομιλία και η συμμετοχή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να συνδυαστεί με διάλογο με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτή ήταν και η πρακτική που ακολούθησε ο αείμνηστος Πρόεδρος Sassoli κατά την επιτυχημένη επίσκεψή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2021».

Υπενθυμίζεται πως στο αρχικό πρόγραμμα της κ. Μέτσολα δεν είχαν συμπεριληφθεί συναντήσεις με την αντιπολίτευση. Ειδικότερα, στην ατζέντα της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου υπήρχαν συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνστ. Τασούλα, ενώ θα απευθύνει κεντρική ομιλία στη Ελληνική Βουλή και θα συνομιλήσει με νέους στο Ωδείο Αθηνών, με αφορμή τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές στις 9 Ιουνίου.

Η εν λόγω εξέλιξη δημιουργεί ένα επιπλέον «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου, αν αναλογιστεί κανείς πως η επίσκεψη πραγματοποιείται με φόντο το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Υπό αυτό το πρίσμα, η συνάντηση της κ. Μέτσολα με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχει ιδιαίτερη σημασία αφού θα τους δώσει την ευκαιρία να εκθέσουν αναλυτικά τις ανησυχίες τους για μια σειρά από ζητήματα που εκτέθηκαν και στο ψήφισμα.

Ads