Απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο της 21χρονης Ελένης, που εντοπίστηκε νεκρή στη θάλασσα, στη Ρόδο, αναζητά η οικογένεια της. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα ότι κάποιος προσπάθησε να την στραγγαλίσει και στη συνέχεια την πέταξε στη θάλασσα για να ξεφορτωθεί το πτώμα της. Ενδεχομένως η κοπέλα να ήταν ακόμη ζωντανή μετά την πτώση από τα βράχια και να πνίγηκε.

Ads

Το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε στην περιοχή «Φώκια» στη Λίνδο την περασμένη εβδομάδα. Η είδηση ότι αναζητείται η ταυτότητα της νεκρής, που είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ με ένα μαύρο και κόκκινο τριαντάφυλλο στο πόδι, κινητοποίησε τους γονείς και τους φίλους της που παρατήρησαν ότι η 21χρονη, που είχε ένα τέτοιο στο δεξί της πόδι,  δεν είχε δώσει στίγματα ζωής για 3 μέρες.

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε καταγωγή από τον Έβρο και σπούδαζε στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.

Αμέσως ο πατέρας της, ο αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου, Ιωάννης Τοπαλούδης,  μετέβη στο νεκροτομείο για την αναγνώριση του πτώματος, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαφωτιστούν πτυχές της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Ads

image

Μιλώντας NewsIt.gr για τον θάνατο της κόρης του Ελένης είπε: «Προφορικά μίλησα με τον ιατροδικαστή γιατί δεν είχε ετοιμαστεί η έγγραφη έκθεση του, θα την ετοιμάσει και θα την πάρουμε μετά. Ο ιατροδικαστής μου είπε ότι υπάρχουν σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της, αλλά ο θάνατος της, προήλθε από πνιγμό. Κατά πάσα πιθανότητα την πέταξε στην θάλασσα. Τώρα περιμένω και τις τοξικολογικές εξετάσεις».

Και συνέχισε; «Ό,τι παρέες έκανε και είχαμε τηλέφωνα, τα δώσαμε στο λιμεναρχείο. Αυτό που ξέρω από το Λιμεναρχείο είναι, ότι η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της, «θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα». Μάλλον σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω. Από εκείνο το βράδυ, δεν ξαναμίλησε με κανέναν. Την ψάχναμε μαζί με την μητέρα της. Μετά ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Πραγματικά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αστυνομία, το λιμενικό, τον δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, σε όλους».

Κανένας δεν γνωρίζει τι συνέβη το μοιραίο βράδυ και ποιος θα μπορούσε να της κάνει κακό. Σε έρευνα που έγινε με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο σπίτι της, δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η μητέρα της άτυχης κοπέλας είπε πως «θέλει να βρεθούν οι υπαίτιοι, να καταδικαστούν και να τους ρωτήσει γιατί το κάνανε». «Το παιδί κατέβηκε στη Ρόδο με κλάματα στα 18 του και κατέβηκε ο πατέρας του να το στηρίξει στην αρχή. Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τοτε μιλούσαμε καθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με έζωσαν τα φίδια’ και πήραμε την Παρασκευή να δηλώσουμε την εξαφάνιση. Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα στους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της», είπε. «Φίλες είχε κατά διαστήματα πάρα πολλές. Για δεσμό δεν μου είχε πει κάτι. Δεν θα ήμουν η μάνα που θα την μάλωνε αν θα είχε έναν δεσμό. Την είχαμε μάθει να εξωτερικεύει τα πάντα. Ας μάθαινα ότι είναι στην Αθήνα και με έναν δεσμό κι ας ήταν ζωντανή. Τον τελευταίο καιρό δεν μου είχε αναφέρει να την προβληματίζει κάτι. Στις 16 Δεκεμβρίου είχε κλείσει εισιτήριο για να έρθει. Είμαι “πεθαμένη” και θυμωμένη. Έχω οργή και θυμό. Θέλω μια απάντηση για να γαληνέψει η ψυχή του παιδιού μου. Τώρα ζω για να βρεθούν τα κτήνη. Τι τους έκανε το παιδί μου;», συμπλήρωσε.

Συμφοιτητής του θύματος δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι δυο μέρες προτού εντοπιστεί το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας, τον προσέγγισε κάποιος στο πανεπιστήμιο και τον ρώτησε αν έχει δει την Ελένη ή μια άλλη κοπέλα με την οποία έκαναν αρκετή παρέα τον τελευταίο καιρό. Τότε, εμφανίστηκε στη λέσχη του πανεπιστημίου η συγκεκριμένη φίλη της Ελένης και όταν την ρώτησαν αν έχει νέα της απάντησε αινιγματικά: «Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην Ελένη». Στη συνέχεια δεν είπε τίποτα άλλο και έφυγε από τη λέσχη. Η συγκεκριμένη κοπέλα έκανε στενή παρέα με την Ελένη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

image

Σημειώνεται ότι το κινητό της τηλέφωνο αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες, έδειχνε να είναι online στο facebook, προχθές.

Το κορίτσι βρέθηκε γυμνό, να φοράει μόνο τον λυμένο στηθόδεσμό της, αλλά σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν φέρει σημάδια βιασμού. Αντιθέτως φέρει πολλά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα της, που εικάζεται ότι προέρχονται από τα χτυπήματα στα βράχια τόσο από την πτώση της όσο και από το κύμα που χτύπαγε τη σορό της.

Τονίζεται ακόμη ότι δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της, όπως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα πέριξ της παραλίας, ενώ ένα μεγάλο ερώτημα για τις αρχές είναι γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες 3 φίλοι της κοπέλας, ένας εκ των οποίων φέρεται να την μετέφερε από μια καφετέρια στο σπίτι της αλλά μάλλον δεν εμπλέκεται με την υπόθεση. Μετά την άρση απορρήτου ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός φέρονται να ήταν οι τελευταίοι που επικοινώνησαν με την Ελένη.

image

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος.  Στο βίντεο ηκοπέλα φαίνεται να αποχωρεί από το σπίτι της, να βγαίνει στον κεντρικό και εκεί υπάρχει κατάστημα που έχει καταγράψει την άτυχη φοιτήτρια να επιβιβάζεται σε ένα όχημα και να αποχωρεί, στοιχείο το οποίο ερευνά η Αστυνομία. Η καταγραφή έγινε την περασμένη Τρίτη. Το τελευταίο βράδυ της ζωής της.