Με αφορμή την επέτειο της καταστροφής στο Τσέρνομπιλ, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και το Διεθνές Δίκτυο Mediterranean No Nuclear Neighborhood-MN3 πραγματοποιούν σήμερα στη Ρόδο ανοιχτή συναυλία (20.30 στο μώλο των Μύλων στο Μαντράκι).

Ads

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα: Moodswings, Looney Tunes Band, Luis+Zaf, Fourffart, ενώ δρώμενα θα παρουσιάσει το Τσίρκο Μπάχαλο. Επίσης, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου «Θέασις» θα προβάλλονται ταινίες οικολογικού περιεχομένου. Παράλληλα θα γίνουν και τα εγκαίνια των γραφείων του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, που στεγάζονται στον 3ο μύλο.

«Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά και ενώ οι επιπτώσεις από την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ εξακολουθούν να υφίστανται και να επηρεάζουν την υγεία εκατομμυρίων πολιτών, το περιβάλλον και την οικονομία των χωρών που επλήγησαν, βιώνουμε μια πρωτοφανή προσπάθεια χειραγώγησης της Κοινής Γνώμης, ώστε να παρουσιαστεί η πυρηνική ενέργεια ως απάντηση στην υπερθέρμανση του Πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Οι ίδιες δυνάμεις που στο βωμό του κέρδους οδήγησαν στην αλόγιστη χρήση των ορυκτών καυσίμων και έχουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, επιχειρούν να αυξήσουν τη γεωπολιτική και οικονομική τους θέση με την ενίσχυση της πυρηνικής βιομηχανίας», τονίζει το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου σε ανακοίνωσή του.

Περισσότερα: https://www.manw.org

Ads