Στην προεκλογική μάχη ρίχνονται για τα καλά από σήμερα τα κόμματα, καθώς απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Ads

 
Με ομιλία την Πέμπτη σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα, στη Νέα Σμύρνη ξεκινά η προεκλογική δραστηριότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το Ηράκλειο -όπου είναι και υποψήφιος- και το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. Επόμενοι σταθμοί, στις προεκλογικές περιοδείες του, θα είναι η Κοζάνη και τα Ιωάννινα.
 
Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνονται σήμερα τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Στις 12:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ στις 14:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού. Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο το σχέδιό του για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα από τη Δυτική Ελλάδα.
 
Περιοδεία στα Γρεβενά και την Έδεσσα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 
Στη Χίο θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
 
Συνεδριάζει, εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Θα συζητηθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και τους φορείς παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών.
 
Θα καθοριστούν επίσης οι λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων στα κρατικά ΜΜΕ, το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών, η εκλογική χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και οι αποτιμώμενες παροχές και διευκολύνσεις, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες.