Τριγμούς στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ προκαλεί η προσπάθεια της πλειοψηφίας για εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για τους ισχυρισμούς σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Novartis. 

Ads

Αν και την πρόταση εξαίρεσης την έφεραν στην επιτροπή τα μέλη του ΚΙΝΑΛ και την υπερψήφισαν μαζί με τα στελέχη της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπ. Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του και μάλιστα επέλεξε να το κάνει δημόσια. 

Με δήλωσή του στο Documento, ο Χάρης Καστανίδης αναφέρει: «Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να καλεί ως μάρτυρες όποιους κρίνει ότι θα συνεισφέρουν στη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά δεν μπορεί να καθορίζεται από την πλειοψηφία της ποιος θα μετέχει στη σύνθεση της Επιτροπής για την Προανακριτική». «Αλλιώς θα ήταν παραβίαση του κοινοβουλευτικού κανόνα ότι την αποφασιστική αρμοδιότητα για το ποιος εκπροσωπεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα στη σύνθεση μιας επιτροπής την έχει αποκλειστικά η προτείνουσα κοινοβουλευτική ομάδα και κανένας άλλος».