Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το Σάββατο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το Reuters. Θα μιλήσουν εκ νέου σήμερα αναζητώντας λύση στο ελληνικό ζήτημα. 

Ads

Σύμφωνα με το πρακτορείο, σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε στενή επαφή εν όψει του Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα.  

Στην Αθήνα συνεδριάζει από τις 11.00 το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Επί τάπητος βρίσκεται η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές. Νέο σχέδιο για την Ελλάδα με παράταση και χρηματοδότηση γέφυρα έως το Σεπτέμβρη ετοιμάζει και η Κομισιόν, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα FAZ. 

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης για το ίδιο θέμα. Ο Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφυγαν ήδη από το Σάββατο για Βρυξέλλες ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα το βράδυ. 

Ads