Ευρείας έκτασης κατολίσθηση πρανούς σημειώθηκε μέσα στο Φαράγγι Κοτσιφού, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Ads

Από την κατολίσθηση, μεγάλα τμήματα βράχων και λίθων, τα οποία συμπαρέσυραν τα συρματοπλέγματα ανακοπής αντικειμένων από πτώση, έπεσαν στον δρόμο με αποτέλεσμα να τον καταστρέψουν και να μπουν στο παρακείμενο ρέμα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους από την πτώση η οποία σημειώθηκε μεταμεσονύχτιες ώρες, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι ή οχήματα.

Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι άμεσα ενήργησαν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Αστυνομία ώστε να υπάρξει κλείσιμο της οδού.

Ads

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να γίνει η πλήρης καταγραφή και διερεύνηση των αιτίων για τη νέα μεγάλη κατολίσθηση ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα απαιτούμενα έργα.

Όπως είπε ο Μιχάλης Σαρρής, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνης, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν το φαράγγι του Κουρταλιώτη για την μετάβασή τους στον νότο.

Οι διαδρομή των αποκολλήσεων και κατολισθήσεων, ξεπερνάει τα 250 μέτρα γεγονός που αναδεικνύει και το μέγεθος των παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν και θα είναι σύμφωνες με τα όσα προβλέπουν οι οδηγίες που αφορούν τις περιοχές NATURA δεδομένου ότι το Φαράγγι Κοτσιφού ανήκει στις περιοχές αυτές.